Ilirjana Kaceli, Prof. Asoc. Dr.

Ilirjana Kaceli, Prof. Asoc. Dr.

[email protected]

Employement Type : Full-time
Office :
Office Tel No. : 204
Gender : Female
   

EDUCATION

Universiteti i Tiranes PhD - Doctorate
Year Completed : 2014
Faculty : Fakulteti Histori-Filologji
Department : Historise
Program : Histori
Country : Albania
Istanbul Universitesi MA - Master
Year Completed : 2001
Faculty : Ataturk Inkilap ve Ilkeleri Enstitutusu
Department : Tarih
Program : Tarih
Country : Turkey
Universiteti i Tiranes BA - Bachelor
Year Completed : 1996
Faculty : Fakulteti Histori-Filologji
Department : Historise
Program : Histori
Country : Albania

TRAINING

Marredheniet shqiptaro-turke ne kohen e Zogut 2012
Type : Kerkime arkivore dhe biblotekare
Topic : Marredheniet shqiptaro-turke ne kohen e Zogut
Year : 2012
Instution : Basbakanlik ve Cumhuriyet Arsivine
Country : Turkey
Go to Europe, Racism, Europe 2003
Type : Seminar
Topic : Go to Europe, Racism, Europe
Year : 2003
Instution : Bashkia Bregenz dhe Bashkimi Evropian
Country : Austria
Gjuhe dhe kulture turke 1998
Type : Shkolle Verore
Topic : Gjuhe dhe kulture turke
Year : 1998
Instution : Tomer, Univeristeti i Ankarase, Istanbul Subesi
Country : Turkey
Totalitarizmi , Shteti dhe zhvillimi i tyre ne Ballkan 1997
Type : Shkolle Verore
Topic : Totalitarizmi , Shteti dhe zhvillimi i tyre ne Ballkan
Year : 1997
Instution : Fondacioni Sorros ne bashkepunim me projektin anglez per nje shoqeri te hapur
Country : Albania

LANGUAGE

Albanian C2
Language : Albanian
Is Native Language? : No
Level : C2
English B2
Language : English
Is Native Language? : No
Level : B2
Turkish C1
Language : Turkish
Is Native Language? : No
Level : C1
Role Type : Academic
Position : Lecturer
Unit : Department of Law
Period : Nov 2020 - Oct 2024
Status : Continuing
3'rd International Conference on Language and Literature "Turkish in Europe". October 30-November 1, Tirana Albania 2014: Prezentation Arnavutluk'ta yeni bir donemin baslamasi ve Arnavutluk-Turkiye Iliskileri"
Download Publication
4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON LANGUAGE AND LITERATURE "In memory of Sami Frasheri" (Şemseddin Sami Hatırasına) October 28-29. Tirana -Albania 2015. Prezentation:TRAJTİMİ İ FİGURËS SË SAMİ FRASHËRİT NË HİSTORİOGRAFİNË SHQİPTARE
Download Publication
I. Uluslararası Balkan Kongresi, “Dün, Bugün, Yarın ve Değişim”, 24-26 eylul 2012: Prezantion "Kral Zogu ve Arnavutluk-Turkiye iliskileri', Balkan Arastirmalari, SSU Publications, Proceedings/ ISBN: (978-605-63388-0-9), Istanbul
Download Publication
Artikulli "Kryengritja e Shqiperise se Mesme dhe Roli i xhonturqve", botuar ne Kosova, nr.3, 2012
Download Publication
Artikulli: "Vendosja e Marredhenieve shqiptaro-turke gjate viteve 20" te shekullit te kaluar", botuar ne Studime Historike, nr.3-4, 2013
Download Publication
Paper " The establishment of Albania-Turkish relations in the 1920's" published in: "Studime Historike', 2013 no.3-4, Viti LXVII (L), Tirane, 2014;ISSN: 0563-5799
Download Publication
UDEK, III. International Conference on Language and Literature "Turkish in Europe". 30 -1 November 2014,Procedings Books: "Arnavutluk'ta yeni bir donemin baslamasi ve Arnavutluk Turkiye-Iliskileri"
Download Publication
4th INTERNATIONAL CONFERENCE ON LANGUAGE AND LITERATURE "In memory of Sami Frasheri" (Şemseddin Sami Hatırasına) October 28-29. Tirana -Albania 2015. Prezentation:SEPARATION OF THE STATE FROM RELIGION; A LEGISLATIVE NOVELTY OR ANINHERITED TRADITION
Download Publication
UDEK, II. Uluslarasi Dil ve Edebiyat Konferansi " Balkanlarda Turkce", 14-16 Kasim 2013. "Personalitetet Shqiptare ne zhvillimin e Turkologjise ne shqiperi dhe trevat shqiptare"
Download Publication
UDEK, I. Uluslarasi Dil ve Edebiyat Konferansi " Turk ve Arnavut Kulturune Ortak Yonler", 25-26 Mayis 2012, ISBN: 978-9928-4106-7-2 "Osmanlı İmparatorluğunda Arnavut Sadrazamlar"
Download Publication
Kritike ne Studime Historike, nr.3-4, Tirane, 2005 mbi monografine e B.lewis, Lindja e Turqise Moderne, Tirane, 2003
Download Publication
Konference Shkencore "Trashegimia orientale-islame ne Ballkan, Prishtine 2015, Procedings Books: Dervish Hatice dhe Teqeja e saj".
Download Publication
Paper "Eduaction in the Albanian Colony of Istanbul", BJESS, Volume 3, no.1, 2013
Download Publication
Artikulli " Traktati i Lozanes ne marredheniet Shqiptaro-turke" botuar ne " Kosova, nr.3, 2013
Download Publication
Konference Shkencore, Java e Albanologjise 4/ 2013, organizuar me 21-23 tetor 2013 nga Instituti Albanologjik Prishtine me teme "Shqiptaret, Fqinjet dhe Fuqite e Medha ne rrjedhat e Historise". Prezantimi: " Kolonia Shqiptare e Turqise dhe bashkepunimi me delegacionet shqiptare ne Konferencen e Paqes ne Paris".
Download Publication
First International Conference on Humanities " The Spiritual Quest in Humanities", 11-13 may 2012 Tirana, organized from Beder University. Presentation: "Hoxhe Voka- two patriotic and spiritual leaders in the Albanian National Movement.
Download Publication
Simpoziumi shkencor "Rezistenca e shqiptareve te Ferizajt kunder pushtimit Serb tetor 1912", Ferizaj 23 tetor 2012. Prezantimi me teme" Kuvendi i Ferizajt me 1908 dhe Perandoria Osmane"
Download Publication