Brownbag Seminars

Ambasadori i Norvegjisë për Kosovën dhe Shqipërinë, Z. Jan Braathu ishte i ftuar në një leksionin të hapur me temë “Ballkani Perendimor, problemet aktuale dhe sfidat ne te ardhmen”.

Gjatë bashkëbisedimit me studentët Z. Braathu u ndal në problemet kryesore me të cilat haset Ballkani Perëndimor në rrugën drejt integrimit në Bashkimin Europian, duke trajtuar elementin politik, ekonomik e atë social. Ndër të tjera, ai theksoi mungesën e bashkëpunimit rajonal si një nga pengesat më të mëdha në fushën e zhvillimit të rajonit.

Aktiviteti vazhdoi më tej me pyetje të shumta nga studentët dhe të pranishmit në lidhje me aspekte të ndryshme të situatës aktuale në Ballkan.

Në përfundim të fjalës së tij Z. Braathu u takua me grupin e studentëve që morën pjesë në Konkursin Ndërkombëtar “Jessup” në Washington, të cilët e falenderuan Z. Braathu për mbështetjen që Ambasada e Norvegjisë për Kosovën dhe Shqipërinë ofroi për përfaqësimin e Shqipërisë në këtë konkurs.