Konferenca e VI studentore “Shqipëria nën Ndërveprimin e Ligjit, Shoqërisë dhe Politikës”

Departamenti i Drejtësisë në Kolegjin Universitar Bedër, në bashkëpunim me klubin studentor “Bedër Law Students Association” dhe ELSA Albania zhvilluan konferencën e VI-të studentore me temë: “Shqipëria nën Ndërveprimin e Ligjit, Shoqërisë dhe Politikës”.

 

Punimet e kësaj konferencë u përshëndetën nga rektori Prof. Asoc. Rrahim Ombashi nga përgjegjësi i departamentit të Drejtësisë Dr. Gentjan Skara, znj. Teisa Kurti, presidente e ELSA Albania dhe nga z. Harris Meçolli, President i klubit studentor “Beder Law Students Association”

 

Folësi kryesor, z. Ergys Qirici, Drejtori i Përgjithshëm në Drejtorinë e Ndihmës Juridike Falas pranë Ministrisë së Drejtësisë vlerësoi iniciativën e të rinjve në organizimin e një eventi të tillë shkencor në rang studentor. Sipas tij, raportet korrekte ndërmjet ligjit, shoqërisë dhe politikës kanë një rëndësi vendimtare për mirëfunksionimin e një vendi. Më tej, z. Qirici u ndal në rendësinë e Ndihmës Judike falas dhe rëndësinë qe ka kjo drejtori.

 

Me pjesëmarrjen e rreth 30 studentëve nga cikli i parë dhe i dytë i studimeve, Konferenca u zhvillua në 5 sesione dhe morrën pjesë rreth 30 studentë, të cilët paraqitën punimet e tyre në tema të ndryshme aktuale, të cilat përbëjnë sot thelbin e debatit në drejtësinë shqiptare.

 

Një sesion i vecantë në konferencë iu kushtua Ndihmës Juridike falas. Punimi më i mirë i këtij paneli u vlerësua studenti Lorenc Shahini me temën “Sigurimi i aksesit në drejtësi për personat me aftësi të kufizuar”.

 

Një komisioni i përbërë nga anëtarë të stafit akademik vlerësoi tre punimet më të mira si vijon:

  • Esmeralda Dema, me temën: ‘Këndvështrimi mbi Rivlerësimin e Gjyqëtarëve dhe Prokurorëve në procesin e vetingut” u vleresua me çmimim e pare;
  • Armand Braho, me temën “Kriminaliteti dhe Veprat Penale me Paramendim në Republikën e Shqipërisë’’ u vlerësua me çmimin e dytë;

Blerta Boci, me temën: “Dhuna në institucionet e vuajtjes së dënimit” u vlerësua me çmimim e tretë.